Onze diensten

Thuiszorg

De zorgvormen en diensten die door STEZ geleverd worden zijn:


  • Verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding en behandeling;
  • Particuliere en/of aanvullende zorg;
  • Overbruggingszorg;
  • Huishoudelijke verzorging;
  • Inleen personeel t.b.v. andere zorgrelaties.

Sociaal-en maatschappelijke dienstverlening.o.a


  • Juridische ondersteuning voor de Spaans-en portugeessprekend zorgvragers
  • Pedagogische hulpverlening o.a Huiswerkbegeleiding
  • Gezinshulpverlening
  • Pastorale hulpverlening

Onderwijs  • Cursussen en trainingen

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u persoonlijke verzorging nodig heeft, kunt u kiezen hoe u die zorg wilt ontvangen; in natura of via een persoonsgebonden budget.

Wanneer u kiest voor zorg in natura, dan kiest u zelf één van de toegelaten herkende zorgaanbieders, met wie het zorgkantoor een contract heeft afgesloten. U hoeft dan geen afspraken meer te maken over bijvoorbeeld de prijs en de kwaliteit van de zorg. Ook de betaling van de zorg en de administratie daaromheen regelt het zorgkantoor. U moet nog wel afspraken maken met de zorgaanbieder over wanneer de zorg moet beginnen.

Kiest u voor een Persoonsgebonden Budget (PGB), dan bepaalt u helemaal zelf wie de zorg biedt. U moet in dat geval ook zelf afspraken maken met de zorgaanbieder over de prijs en de kwaliteit van de zorg. Deze afspraken legt u vast in een zorgovereenkomst. Ook bent u verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie: hoeveel uur uw hulp bij u werkt en wat u hiervoor betaalt.

Kosten

Ontvangt u zorg van een zorgaanbieder? Dan moet u een eigen bijdrage betalen. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (Het CAK).

Bijzondere bijstand

Kiest u voor zorg in natura dan krijgt u een rekening voor uw eigen bijdrage van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze rekening kunt u gespreid betalen of in één keer.

Kiest u voor een Persoonsgebonden Budget dan houdt uw gemeente of uw zorgverzekeraar uw eigen bijdrage in op het Persoonsgebonden Budget dat u ontvangt. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag ontvangt u het PGB in termijnen of in één keer.

Als u een laag inkomen heeft, kunt u bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor de eigen bijdrage. Voor huishoudelijke verzorging betaalt u een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. Hoe lager uw inkomen, hoe minder eigen bijdrage u betaalt. Heeft u een laag inkomen, dan kunt u bijzondere bijstand (linken naar pagina bijzondere bijstand) aanvragen voor deze eigen bijdrage.

Begeleiding

Wij zijn er om u te begeleiden bij het zelfstandig blijven wonen, ook wanneer u de regie niet meer zelf kunt voeren. Wij begeleiden u bij het weer op orde krijgen van uw leven of wanneer dat niet meer mogelijk is begeleiden wij u om daar een weg in te vinden. Begeleiding kan ook betekenen: hulp in gezinssituaties waar meer nodig is dan alleen verzorging. Dit kan zijn: het weer leren op orde houden van uw huishouding, hulp bij de opvoeding van uw kinderen of het aanbrengen van structuur. Maar het kan ook zijn dat u hulp nodig heeft bij het leren omgaan met uw beperking. Begeleiding wordt meestal ingezet als middel om mensen te helpen de structuur van hun leven weer op te pakken..

Heb je vragen?